Ibn al-‘Arabi over heilige verbeelding en religieuze diversiteit

35,00

CIMIC organiseert in samenwerking met SPES-forum en Waerbeke een congres over de 13 de eeuwse mysticus Ibn al-‘Arabi en zijn visie over heilige verbeelding en religieuze diversiteit. Het wordt een boeiende dag met gerenommeerde sprekers die de betekenis van Ibn al-‘Arabi toen en vandaag belichten. Bekijk hier de folder.

Lees verder onder ‘beschrijving’.

Categorie:

Beschrijving

Ibn al-‘Arabi over heilige verbeelding en religieuze diversiteit
Congres op 12 maart 2022 te Leuven. 

Filosoof Ibn al-‘Arabi (Murcia 1165 – Damascus 1240), tijdgenoot van Averroës en Rumi, is een van de meest invloedrijke denkers en soefi’s uit de islamitische geschiedenis. Hij laat talrijke geschriften na waarin hij een unieke bijdrage levert aan het debat tussen rede en spiritualiteit. Voor hem stelt de tussenwereld van de verbeelding de mens in staat om de werkelijkheid als een eenheid te begrijpen en te ervaren. Op het congres belichten we niet enkel de figuur van Ibn al-‘Arabi, we vertalen tevens zijn ideeën naar vandaag. Zo maken we kennis met een ander, voor velen verrassend gezicht van de Islam. 

CIMIC vzw, SPES-forum vzw en Waerbeke vzw werken een programma uit waarbij Gregory Vandamme, Christine Gruwez en Marc Colpaert in de voormiddag het belang van Ibn al-‘Arabi en zijn visie op verbeelding en kosmos toelichten. In de namiddag vertellen Mohamed Ridouani, Benoît Standaert, Nyanchama Okemwa en Birsen Taspinar hoe de spirituele verbeeldingskracht van de filosoof nog steeds herkenbaar is en hun hedendaagse praktijk inspireert. Het geheel wordt opgeluisterd met soefi-muziek door Rachid Akhdim. 

WANNEER
Zaterdag 12 maart 2022 van  9.30 u tot 16.00 u, gevolgd door een receptie. 

WAAR
Leuven

PRIJS
Inclusief broodjeslunch en receptie 

  • 35 euro
  • 20 euro: studenten 

INSCHRIJVING & BETALING
Reserveer je plekje. Laat ons weten dat je er bij wil zijn en vul dit formulier in. Zo kunnen we je ook tijdig op de hoogte brengen van onverwachte veranderingen in het programma. 

Je inschrijving is pas definitief na het invullen van het formulier én de storting van het bedrag op de SPES-rekening BE21 7350 1021 5603 met vermelding Ibn + je naam + je email-adres. 

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept