CIMIC in Washington

Toen ik in 2013 startte met de Banaba van CIMIC wist ik niet dat die vorming zo’n diepe sporen in mij zouden achterlaten.    Het waren twee jaar van intense verdieping en vernieuwing van mijn denken, beelden, voelen, enz.    Speciaal de interculturele reflecties met de ontmoetingsfilosofen gaven me de taal en inzichten om mijn eigen jarenlange ervaring, denken en zoeken te kunnen kaderen en verwoorden.

Nu ben ik aan ’t werk in Washington in Fatima-Huis met open deur voor daklozen.   De vanuit CIMIC verworven inzichten geven mee vorm aan een iedere dag nieuw avontuur met mensen.   Door ontmoeting worden we wederzijds verantwoordelijk voor mekaars groei naar heelheid en heiligheid.   De ontmoeting met gewonde mensen is oproep tot verantwoordelijkheid en een missie.   Het opnemen van die missie wordt een zegen en bron van heling van eigen wonden.

In Swahili zegt men “Mgeni ni baraka” : een bezoeker is een zegen.     Ons Fatima-huis hier in Washington draagt de boodschap : any vistor is not a burden but a blessing.   Zo wordt ieder die op de deur klopt verwelkomt, en er is altijd wat om te delen, en er is altijd een manier om dienst te bewijzen, al is het maar door gewoon te luisteren en kommernis te delen.

Wat zou het mooi zijn moesten we die cimic-ervaring kunnen delen met anderen.  Altijd welkom.   Je vind meer informatie op onze websites : www.fatimacommunity.org en www.wecandodavantage.org

Stan Goetschalckx :   fcgs2009@gmail.com

1622 Lamont St NW, Washington, DC 20010, USA

mobile : +1-267-326-8072


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept