Ontmoetingsdag cimic vzw, een impressie

Een impressie van Tina Vanhoye.

Op een zonnige zaterdag in juni kwamen cimic-alumni samen in de tuin en gebouwen van het Belgradehuis. Er was een mooie opkomst en het werd een gezellige ontmoeting tussen oud en jong, tussen lang en recent afgestudeerden.  In de voormiddag nam keynotespeaker en oud-cimic’er Koen Stuyck ons mee in zijn visie over de belangrijkste levensvormen op aarde, de klimaatverandering en de verarmde biodiversiteit. Hij schetste ons tevens wat het betekent om in harmonie met de planeet te leven. In dat kader sprak Koen ook over Brazilië en de Europese soja- en andere belangen. Daarom kreeg iedere deelnemer het boek ‘Voeding verknipt’ van Luc Vankrunkelsven mee.

In de namiddag praatten we in groepjes over de toekomst van cimic vzw. Cimic blijft duidelijk leven in de harten van de mensen. Maar de huidige bestuursploeg van de vzw beschikt momenteel over te weinig man/vrouwkracht om z’n missie en visie optimaal te realiseren. Een uitbreiding lijkt een logisch gevolg, maar met welk verhaal?  Onder leiding van Terri Grootjans ontwikkelden we de bouwstenen voor een heus business canvas.

Wat zijn de kernactiviteiten van de vzw? Welke doelstellingen willen we bereiken? En hoe doen we dat? Wie zijn onze strategische partners? En wie onze doelgroepen? Hoe bereiken we hen en welke middelen zetten we in? Na enkele uurtjes discussiëren en ervaringen uitwisselen, werden heel wat termen en begrippen op het bord geschreven.  Een greep uit de oogst: expertisecentrum, bibliotheek, consultancy, engagement, ontmoeting, denktank, verbinding, zingeving, lezingen, vormingsweekends. Te veel om efficiënt te zijn, maar voldoende om verder mee aan de slag te gaan. Wie het uitgebreide verslag van deze brainstorming wil ontvangen, kan dat op ons adres aanvragen: reactie@cimic-npo.org

Daarom komen we op zaterdag 21 september terug samen. Graag met oude én nieuwe gezichten. Om het profiel van cimic vzw nog duidelijker af te bakenen, om klaarheid te scheppen in de richting die we uit willen en om onze doelstellingen scherp te krijgen, en om het vuur brandend te houden. Er is al veel enthousiasme om voorstellen concreet te maken. Afspraak om 13u30 in het Belgradehuis (Belgradestraat 80 te Mechelen). Wij zorgen gratis voor de verfrissende drankjes, jullie voor de verfrissende ideeën? Tot dan!

Laat je ons weten of je er bij zult zijn? Heb je interesse om mee te bouwen aan de toekomst van cimic vzw maar op 21 september niet aanwezig kunt zijn, laat het ons ook weten. We houden je graag op de hoogte. Mail naar: reactie@cimic-npo.org


We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline