Nieuwsbrief nr 7, november 2019

REDACTIONEEL

Hoe lastiger het in onze samenleving wordt om verbinding tussen burgers tot stand te brengen, hoe meer we uitgedaagd worden daar wat aan te doen. Zwijgen is geen optie en niet-handelen ook niet. Daar hebben Emmanuel Levinas, Hannah Arendt, en zoveel andere filosofen herhaaldelijk op gewezen.

In die context van grote betrokkenheid hebben we Stan Goetschalckx ontmoet. Stan is een Broeder van Liefde die momenteel in Washington DC – vlakbij het Witte Huis – met daklozen samenleeft. We hebben hem in het interview aan het woord gelaten.

Toeval of niet, maar de workshop van Wouter Colpaert op 12 oktober in het Mechelse Belgradehuis, bracht ook de nood aan verbinding naar boven. We brengen een verslag van die fijne bijeenkomst.

Luc Vankrunkelsven is pas terug van Brazilië en vertelt ons over het enthousiasme aan de Braziliaanse universiteiten, die zich niet laten ringeloren door de politici.

Ten slotte willen we 23 november nog eens in herinnering brengen. We vergaderen dan in het Belgradehuis van 13u30 tot 17u. Onze doelstelling is om de voorstellen van de eerste twee brainstormsessies (op 22 juni en op 21 september) verder praktisch uit te werken. Elke doorstart is moeilijk als het praktisch moet worden. Bij deze dus een warme oproep om je steentje bij te dragen. Alle ‘steentjes’ zijn welkom.

Reacties en voorstellen via: reactie@cimic-npo.org

Wie interesse heeft om op een of andere manier aan te sluiten bij de redactieploeg van deze nieuwsbrief is steeds van harte welkom.

Marc Colpaert

Eindredactie: Jan Van Criekinge
Redactieraad: Liana Tolonge Tshatshi, Guido Minne, Luc Vankrunkelsven, Pascal Blancquaert, Marc Colpaert, Joël Ndombe…

Veel leesgenot.


Eerder gepubliceerde Nieuwsbrieven


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept