Nieuwsbrief nr 9 – januari 2020

Beste lezer,

Dit is de eerste nieuwsbrief van CIMIC vzw voor 2020. Als we het wereldnieuws bekijken, worden we er niet meteen vrolijk van. Verwoestende branden in Australië, politieke en economische spanningen binnen en buiten Europa, agressief gedrag vanuit de VS, dreigende wraak vanuit Iran en een blijkbaar onoplosbare situatie in het Midden-Oosten en Hongkong.  

Toch wensen we jou en onszelf creativiteit, inzicht, empathie en de nodige moed om met deze feiten om te gaan. Wij geloven dat ze alleen door zelfbeheersing en een toenemende solidariteit kunnen ‘verdragen’ en veranderd worden. CIMIC vzw wil verbinden.

We hebben in deze brief aan Ching Lin Pang gevraagd de toestand in Hongkong toe te lichten. Ze begeleidt de module Azië binnen de CIMIC-opleiding en vertelt hoe de kloof tussen arm en rijk in Hongkong onoverbrugbaar is geworden. Het is een ander Hongkong-verhaal dan we meestal in de media voorgeschoteld krijgen.

Verder stellen we als ‘veldwerk’ het mooie initiatief House of Compassion’ voor. Vrijwilligers bezorgen de Begijnhofkerk in Brussel een gedurfde nieuwe bestemming!

In de nieuwe rubriek ‘archief schenken we aandacht aan het vergeten debat over nanotechnologie

Vergeet ook de agenda niet te lezen waarin we je uitnodigen voor een tentoonstelling (vanaf 11 januari), een nieuwe samenkomst van de werkgroep ‘ontmoetingsdag 2021’ (25 januari), en een CIMIC vzw-vormingsdag (1 februari).

De werkgroep zingeving kondigt ook al het weekend ‘Vasten voor Vrede’ aan (21 tot 23 februari), en een dag, geïnspireerd door de ‘Zangen’ van Herman Verbeek (7 maart).

Elke feedback is welkom!  Vertel ons waar jij mee bezig bent en waarvoor jij je engageert. Dat geeft ons inspiratie. Ons adres: reactie@cimic-npo.org

Namens de werkgroepen en de redactie,

Marc Colpaert
Marc Colpaert
Guido Minne
Luc Vankrunkelsven
Jan Van Criekinge
Pascal Blancquaert
Tina Van Hoye
Helga Schepers

Lees verder: zie overzicht van de afzonderlijke artikels

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline