Weekend over Thomas Merton
5 -7 mei 2023, Averbode

Save the date!

CIMICvzw organiseert samen met de ‘Vrienden van Thomas Merton’ een weekend in Averbode van 5 tot 7 mei 2023.

‘De Vrienden van Thomas Merton’ vormen een grote groep Vlamingen en Nederlanders die zich laten inspireren door de Frans-Amerikaanse theoloog, dichter, auteur, sociaal activist en trappist Thomas Merton (1915-1968).

Als voorstander van de oecumene trad hij in dialoog met vooraanstaande vertegenwoordigers van andere religies. Thomas Merton is ook een belangrijke hedendaagse mysticus.

‘De Vrienden’ hebben niet alleen een interessant tijdschrift (contact: jan.glorieux@sknyet.be ), ze gaven ook tal van boeken uit van Thomas Merton.

Het weekend wil dieper ingaan op het laatste boek dat Willy Eurlings vertaalde: ‘Vrede in het na-christelijk tijdperk’.

Het merkwaardige boek mocht tijdens het leven van Merton niet worden uitgegeven wegens een verbod van zijn orde. Willy Eurlings en Jan Glorieux zullen het weekend mee begeleiden.

Wil je Merton leren kennen, hou dan het weekend van 5 tot 7 mei alvast vrij. In de volgende nieuwsbrieven komt er nog meer praktische informatie en vind je ook een inschrijvingsformulier.


Lees verder (inhoud januari 2023


We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline