CIMIC-café@deZondvloed: 2023

CIMICvzw gelooft in de kracht van meerstemmigheid, dialoog en ontmoeting. CIMIC gaat ook prat op haar digitale nieuwsbrieven, die getuigen van degelijke dossierkennis, alternatieve stemmen in het debat en genuanceerde beeldvorming.

Er is geen betere plek, geen beter moment om elkaar te ontmoeten en met de auteurs in dialoog te gaan als in het CIMIC-café.

Kom naar Mechelen en breng je oud-klasgenoten mee voor een avond vol gebabbel, gepeins en ontmoeting. We verwachten je in het café van boekhandel de Zondvloed (O.-L.-V.-straat 70).

De data voor de Zondvloedgesprekken in de eerste helft van 2023 zijn als volgt (telkens om 19 uur):

maandag 27 maart: Het discours gaat nu vooral over het sturen van geavanceerde wapens naar Oekraïne. Maar er komen ook berichten binnen over de trauma’s van soldaten die hun families niet of te weinig kunnen zien, verhalen over huishoudelijk geweld als de mannen terugkeren van het front. Maar ook verhalen van gewetensbezwaarden die weigeren te doden, zowel aan de Oekraïense als aan Russische kant, en de opvang en ondersteuning die ze daarbij krijgen.

We willen het gesprek daarover in een breder kader kunnen plaatsen. Marc Colpaert zal het gesprek modereren.

maandag 5 juni

Op maandag 12 december2022gingen we tijdens het CIMIC-café in gesprek met Luc Vankrunkelsven naar aanleiding van zijn nieuwste Braziliëboek (foto: Simon de Schepper).
Op maandag 12 december2022gingen we tijdens het CIMIC-café in gesprek met Luc Vankrunkelsven naar aanleiding van zijn nieuwste Braziliëboek (foto: Simon de Schepper).

Lees verder (inhoud febuari 2023)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept