Weekend over Thomas Merton
5 -7 mei 2023, Averbode

CIMICvzw organiseert samen met de ‘Vrienden van Thomas Merton’ een weekend in Averbode van 5 tot 7 mei 2023.

Thomas Merton‘De Vrienden van Thomas Merton’ vormen een grote groep Vlamingen en Nederlanders die zich laten inspireren door de Frans-Amerikaanse theoloog, dichter, auteur, sociaal activist en trappist Thomas Merton (1915-1968).

Als voorstander van de oecumene trad hij in dialoog met vooraanstaande vertegenwoordigers van andere religies. Thomas Merton is ook een belangrijke hedendaagse mysticus.

‘De Vrienden’ hebben niet alleen een interessant tijdschrift (contact: jan.glorieux@sknyet.be ), ze gaven ook tal van boeken uit van Thomas Merton.

Het weekend wil dieper ingaan op het laatste boek dat Willy Eurlings vertaalde: ‘Vrede in het na-christelijk tijdperk’.

Het merkwaardige boek mocht tijdens het leven van Merton niet worden uitgegeven wegens een verbod van zijn orde. Willy Eurlings en Jan Glorieux zullen het weekend mee begeleiden.

Wil je Merton leren kennen, hou dan het weekend van 5 tot 7 mei alvast vrij.Merton-weekend 5 tot 7 mei 2023, Averbode, praktisch

Programma:

  • Vrijdagavond: start met avondmaal en kennismaking
  • Zaterdagvoormiddag: Willy Eurlings stelt Thomas Merton voor in de context van de jaren 1940 tot 1960
  • Zaterdagnamiddag: we gaan dieper in op het merkwaardige boek ‘Vrede in een na-christelijk tijdperk’
  • Zondagvoormiddag: verwerking onder elkaar.

Wie wil, kan de diensten van de abdij mee volgen.

Praktisch:

Aankomst tussen 18 en 19 uur in het bezinningscentrum van de abdij. Ingang via Hersteltsebaan 2. Daar kunt u aanbellen en parkeren in de abdij. Met openbaar vervoer is de abdij te bereiken vanaf het station van Zichem (spoorlijn Aarschot-Diest: https://www.belgiantrain.be/nl ) en dan nog 4km te voet. Of organiseer een carpool.

Het weekend duurt tot na het middagmaal op zondag.

Deelname in de kosten: 200 euro, overschrijven op rekening van CIMICvzw via de website https://cimic-npo.org/product/weekend-over-thomas-merton-5-7-mei-2023-averbode-4/

Wie door omstandigheden niet het hele weekend kan volgen, kan aansluiten op de volgende instapmomenten:

zaterdagochtend (zonder ontbijt) tot en met middagmaal zondag: 136 euro;

zaterdag (na het ontbijt) starten en eindigen om 17.30u. Inclusief lunch: 60 euro.

Wie interesse heeft, kan tijdens het weekend het boek over ‘Vrede in een na-christelijk tijdperk’ en andere interessante boeken van Merton kopen.


Lees verder (inhoud febuari 2023)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept