‘Vasten voor vrede, leven van binnenuit’ – Averbode, 10 – 12 maart

Doel en opzet:

De inspiratie van Gandhi vormt de basis om vanuit een geweldloos perspectief te reflecteren op één aangereikt thema waaraan we het vasten verbinden. Vasten is een middel om helder te krijgen waar het eigenlijk om gaat. Het maakt een intense tijd vrij voor geweldloze solidariteit met de gekwetste lijdende mens.

Gandhi en zijn volgelingen bij de ‘zoutmars’ van maart-april 1930.
Gandhi en zijn volgelingen bij de ‘zoutmars’ van maart-april 1930.


Thema:

‘Volgens de ware advaita zijn alle mensen gelijk in de ogen van God. Slechts door de maya werden ze ertoe gebracht verschillen te zien tussen mensen en mensen.’ (Gandhi)

Stefan Vermuyten verbleef een jaar bij de Indiase Norbertijnen van Jamtara. Hij is betrokken bij het weekend en spreekt over ‘Advaita, mijn ervaring’.

Praktisch:

Plaats: Abdij van Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Averbode.

Het programma loopt vanaf vrijdag 10 maart 19u tot zondag 12 maart 16.30u.

Info: F. Monbaliu: 0473687581.

Inschrijven via fmonbaliu@gmail.com. Richtprijs: 110 euro (naar draagkracht).  Betaling op rekeningnr. BE20 8939 8553 8556 met vermelding ‘Vasten 2013’ + naam en voornaam van de deelnemer.

Begeleiding: Luc Vankrunkelsven en Herman Wauters

Meer info via: wauters.herman@telenet.be

of www.gandhigedachten.org


Lees verder (inhoud febuari 2023


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept