Mechelen: de verstrengeling van stad en plattelandsproductie doorheen de tijd

Door het totaal onverwachte overlijden van Erik Nobels (1954-2023) op zaterdag 18 februari 2023 kan de geplande wandeling in Mechelen op 1 mei niet doorgaan. Erik had deze wandeling voorbereid en zou mee instaan voor de begeleiding. Als redactie betuigen we ons medeleven aan de familie en vrienden van Erik.

In oude schoolboeken staat de streek rond Mechelen geboekstaafd als de groentestreek van ons land. Mechelen is ook een oude stad waar veel plaatsnamen verwijzen naar de vroegere verstrengeling tussen de stad en het omliggende platteland.

Kortom een uitgelezen plaats om na te denken over de band tussen het platteland dat produceerde en de stad die verwerkte en verteerde.

Tijdens de wandelvoordracht hebben we niet alleen oog voor het nabije en het verre verleden, maar denken we ook na over de recente evoluties. We overstijgen zelfs het lokale en kleuren de slogan ‘Denk globaal, wees lokaal’ inhoudelijk in.

Bovendien hebben we ook oog voor hoe industriële belangen steeds primeerden op landbouwbelangen.

Datum: 1 mei 2023 om 14 uur: GEANNULEERD!

Gids: Gidsen van Omgevingsfilosofie vzw

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline