Welke planeet laten we onze kleinkinderen na?

Welke planeet laten we onze kleinkinderen na? Voor veel bezorgde opa’s en oma’s is het al lang geen theoretische vraag meer. In het zog en als steun aan de jongerenmarsen voor het klimaat ontstond in januari 2019 de burgerbeweging ‘Grootouders voor het Klimaat’. Missie: een leefbare wereld voor onze kleinkinderen.

Voor dit boek schrijven 69 oma’s en opa’s een brief naar hun kleinkinderen, kinderen, beleidsmakers, Karl Marx of Voka-voorzitter Wouter De Geest. Nuchtere en emotionele, politiek geïnspireerde en anekdotische, persoonlijke en meer overschouwende brieven: een koor van verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zegt dat de tijd dringt.

“Ik hoop van harte dat dit boek door vele beleidsmakers zal worden gelezen en serieus zal worden genomen”, aldus Jan Terlouw in zijn voorwoord. “Dat kan toch ook moeilijk anders. Ook beleidsmakers hebben kinderen en vaak wellicht ook kleinkinderen, van wie de toekomst is.”

Met een voorwoord van Jan Terlouw en brieven van o.a. Stefan Hertmans, Kristien Hemmerechts, Jeanne Devos, Caroline Pauwels, Paul Verhaeghe, Geert van Istendael en GAL.

CIMICvzw steunt dit initiatief en enkele medewerkers (o.a. Marc Colpaert en Luc Vankrunkelsven) hebben ook een bijdrage aan dit boek geleverd.

De tijd dringt. Brieven van Grootouders voor het Klimaat. Samengesteld door Bernard Hubeau en Marc Cabus, uitgeverij EPO, Berchem, 2023, 241 p., ISBN 978 94 6267 441 7


Lees verder (inhoud mei 2023)


We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline