Klimaatmars in Brussel
zondag 3 december 2023

Elke tiende van een graad telt!

We stappen voor onze toekomst. Een toekomst waarin biodiversiteit groeit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit ons handelen drijft.

We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuithaalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie.

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit.

De klimaatcrisis is hier en nu, in grote delen van de wereld zien we de rampzalige gevolgen. Ook in België zien we de effecten: hittegolven, langdurige droogtes en dramatische overstromingen zoals die van afgelopen zomer.

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu.

De natuur, biodiversiteit, mensenrechten

Onze kostbare planeet staat onder druk door de klimaatcrisis. De energieprijzen swingen de pan uit en overal ter wereld staat de voedselvoorziening zwaar onder druk. Is dit de enige weg?

Zeker niet! Samen kiezen we voor een ander pad. Samen voor een duurzame, rechtvaardige toekomst. Voor ons en voor onze kinderen.

Stap met je familie, vrienden of collega’s mee in de mars. Geniet van de sfeer en het warme gevoel om samen het verschil te maken.

We komen daarom opnieuw op straat, vastberaden en vol energie. We zijn bereid om elk jaar terug te komen en de krachten te bundelen voor een toekomst waarin de planeet, mensen en hun rechten centraal staan.

Klimaatmars 3 dec 2023

Elke 0,1°C minder = Een tiende van een graad die telt!

Gezondere lucht, meer gelijkheid, betere jobs, meer biodiversiteit, minder droogte, … Elke tiende van een graad minder betekent een beter leven: voor ons, voor onze kinderen en alle volgende generaties.

We doen allemaal inspanningen. Maar alleen geraken we er niet. We hebben meer dan ooit behoefte aan ambitieuze politieke visie en daadkracht. Behoefte aan een sociaal én rechtvaardig beleid dat ons en onze leefwereld beschermt. En dat moet niet straks, maar nu!

Daarom stappen we weer samen in de Klimaatmars.

Kom op 3 december naar Brussel om massaal te zingen, te roepen en te brullen voor onze toekomst!

Start van de Klimaatmars op zondag 3 december om 13 uur aan het Noordstation (kant Simon Bolivarplein). Einde: Jubelpark (metro: Merode).

Meer informatie: https://klimaatmars.be/

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept