CIMIC-café@deZondvloed op maandag 26 februari 2024:
‘Migratie als oplossing voor de klimaatcrisis?’

CIMICvzw gelooft in de kracht van meerstemmigheid, dialoog en ontmoeting. CIMIC gaat ook prat op haar digitale nieuwsbrieven, die getuigen van degelijke dossierkennis, alternatieve stemmen in het debat en genuanceerde beeldvorming.

Er is geen betere plek, geen beter moment om elkaar te ontmoeten en met de auteurs in dialoog te gaan dan in het CIMIC-café.

Kom naar Mechelen voor een maandagavond vol gebabbel, gepeins en ontmoeting. We verwachten je om 19 uur in het café van boekhandel de Zondvloed (O.-L.-V.-straat 70).

Migratie als oplossing voor de klimaatcrisis?

Wetenschapsjournaliste Gaia Vince, schrijfster van ‘Avonturen in het antropoceen’ bewijst met haar laatste boek ‘Nomad Century’ hoe migratie – tegen alle onheilsboodschappen in – de oplossing blijkt te zullen worden voor het toekomstige klimaatprobleem.

Koen Stuyck, die er in deze nieuwsbrief een artikel over schreef, licht haar verruimende visie toe op maandag 26 februari om 19 uur in het CIMIC-café@deZondvloed.

Dit zijn de data voor de volgende bijeenkomsten van het CIMIC-café in 2024. De onderwerpen die aan bod zullen komen, worden in volgende nieuwsbrieven medegedeeld:

Maandag 29 april 2024

Maandag 17 juni 2024

Maandag 7 oktober 2024

Maandag 9 december 2024

Een goedgevuld zaaltje in de Mechelse boekhandel De Zondvloed voor het CIMIC-café met Ludo Abicht op maandag 11 december 2023 (foto: Terri Grootjans).
Een goedgevuld zaaltje in de Mechelse boekhandel De Zondvloed voor het CIMIC-café met Ludo Abicht op maandag 11 december 2023 (foto: Terri Grootjans).

Lees verder (inhoud januari 2024)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept