Verzetsvrouwen in de Russische gevangenis

Sinds zaterdag 2 maart is de tentoonstelling ‘Verzetsvrouwen in de Russische gevangenis’ te zien in de Brusselse Begijnhofkerk, georganiseerd door House of Compassion en Pax Christi.

De tentoonstelling is nog tot 30 april gratis te bezoeken (van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 14 uur en op zondag van 14 tot 17 uur). Je kan ook ter plaatse een kaartje schrijven om elk van deze vrouwen persoonlijk een hart onder de riem te steken.

De portretten van deze verzetsvrouwen zijn gemaakt in samenwerking met de Russische vrouwenbeweging De Zachte Kracht (Mjagkaja Sila) die tegen de oorlog is, maar vooral ijvert voor een ander soort Rusland. Ze willen een Rusland gestoeld op wederzijds respect, menselijke relaties en verbondenheid.

Acht van haar leden zitten momenteel in de gevangenis. Lees hier een interview met Svetlana Utkina, één van de oprichters van De Zachte Kracht.

De tentoonstelling zet 15 vrouwen in de kijker die om uiteenlopende redenen werden gearresteerd en in verschillende Russische gevangenissen worden vastgehouden. Sommigen zijn ondertussen bekend bij het brede publiek, zoals Aleksandra Skotchilenko, de kunstenares die prijskaartjes in winkels in Sint-Petersburg verving door anti-oorlogsboodschappen.

Anderen krijgen nauwelijks aandacht, omdat ze geen netwerk rond zich hebben.

Expo Svetlana Utkina Verzetsvrouwen in de Russische gevangenis

Nog tot dinsdag 30 april 2024 om 17 uur vrij toegankelijk in de Brusselse Begijnhofkerk.

Adres: House of Compassion, Begijnhofplein, 1000 Brussel

https://paxchristi.be/agenda/expo-verzetsvrouwen-de-russische-gevangenis-femmes-de-la-resistance-en-prisons-russes


Lees verder (inhoud maart 2024)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept