CIMIC-café@deZondvloed – maandag 17 juni :
Jan Paul Buijs vertelt over Picaflores.org en de Tonkiry Artists-for-the-Rainforest

CIMICvzw gelooft in de kracht van meerstemmigheid, dialoog en ontmoeting. CIMIC gaat ook prat op haar digitale nieuwsbrieven, die getuigen van degelijke dossierkennis, alternatieve stemmen in het debat en genuanceerde beeldvorming.

Er is geen betere plek, geen beter moment om elkaar te ontmoeten en met de auteurs in dialoog te gaan dan in het CIMIC-café.

Kom naar Mechelen voor een maandagavond vol gebabbel, gepeins en ontmoeting. We verwachten je om 19 uur in het café van boekhandel de Zondvloed (O.-L.-V.-straat 70).

Picaflores

Picaflor betekent kolibrie en verwijst naar de belangrijke bijdrage van de kleine kolibrie en zijn betekenisvolle acties in het grotere ecosysteem. Een van de speerpuntprojecten van Picaflores.org is Tonkiry Artists-for-the-Rainforest.

Jan Paul Buijs (1963) is medeoprichter van dit kunstproject waarbij dertig kunstenaars uit het Peruaanse regenwoud in 2024 tentoonstellen in vijf landen. Ze trachten ons via kunst bewust te maken van de kwetsbare ecosystemen in het regenwoud en ze ondersteunen op die manier de inheemse volkeren als beschermers van dat woud.

Jan Paul Buijs zet zich al sinds 2018 in voor deze organisaties en sinds 2022 doet hij dat zelfs full time.

Hij heeft een achtergrond in biologie en informatica en heeft langere tijd in R&D en in de energiesector gewerkt, ook internationaal. Hij heeft zijn professioneel werk in het bedrijfsleven steeds gecombineerd met een inzet als vrijwilliger voor vzw’s, vooral met een grote interesse in natuur en natuurbescherming.

Jan Paul heeft oog voor de spirituele dimensie van de inheemse volkeren in Peru, Ecuador en Brazilië. De kunst van de Amazone-schilders in Peru wordt ook Arte Medicinal genoemd vanwege de verbinding die er tussen hen en de omringende natuur tot stand wordt gebracht.

Op maandag 17 juni verwelkomen we Jan Paul in het CIMIC-café@deZondvloed.

addiche Tentoonstelling Touch by Nature

Dit zijn de data voor de bijeenkomsten van het CIMIC-café in het najaar van 2024. De onderwerpen die aan bod zullen komen, worden in volgende nieuwsbrieven medegedeeld:

Maandag 7 oktober 2024

Maandag 9 december 2024

Een goedgevuld zaaltje in de Mechelse boekhandel De Zondvloed voor het CIMIC-café met Christine Gruwez op maandag 29 april 2024 (foto: Tina Vanhoye).
Een goedgevuld zaaltje in de Mechelse boekhandel De Zondvloed voor het CIMIC-café met Christine Gruwez op maandag 29 april 2024
(foto: Tina Vanhoye).

Lees verder (inhoud mei 2024)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept