Drie op een rij: 23 november 2019

Op zaterdag 23 november kwamen we met bestuur en alumni voor de derde keer sinds juni 2019 samen in het Belgradehuis in Mechelen. Het doel was de ideeën en dromen van de vorige bijeenkomsten uit te diepen en vooral te concretiseren. Onder de kundige begeleiding door Terri Grootjans gingen drie werkgroepen aan de slag.

De eerste werkgroep onderzocht in welke mate CIMIC vzw de samenleving kan inspireren en een gepast aanbod formuleren voor organisaties. De werkgroep wil maatschappelijke (diversiteit-)reflectie stimuleren, inhaken op bestaande acties, en initiatieven versterken op vraag. Helga Schepers wil die werkgroep trekken en er zich voor inzetten. Helga zal een volgende ad-hoc bijeenkomst organiseren.

De tweede werkgroep bereidt een groots ontmoetingsgebeuren voor dat in Mechelen zal plaatsvinden op zaterdag 22 mei 2021. Het boek van Thierry Verhelst ‘Wie is toch die ander?’ zou de kapstok vormen voor de structuur van de dag. Er wordt gedacht aan lezingen, muziek-, theater- en filmvoorstellingen, waarbij telkens ‘ontmoeting’ centraal staat. Samen zingen en eten hoort daar ook bij.

Verbinding, intergenerationele en interculturele dialoog zijn de richtsnoeren.

In januari 2020 wordt het concept verder uitgewerkt. In het voorjaar van 2020 gaat de werkgroep op zoek naar partners. In het najaar 2020 wordt het programma uitgewerkt en in het voorjaar 2021 komt dan de communicatie en de promotie op gang.

Guido Minne trekt in dat verband de eerstvolgende vergadering op zaterdag 14 december 2019 van 13.30u tot 16u in het Belgradehuis. Wie zin heeft om hieraan mee te werken, meldt zich bij Guido Minne of via reactie@cimic-npo.org

De derde werkgroep boog zich over het thema ‘zingeving’. Dat thema werd in de vorige bijeenkomsten herhaaldelijk aangestipt als essentieel ‘waarmerk’ van CIMIC vzw. De ‘module zingeving’ die destijds door de opleiding werd georganiseerd, zal opnieuw uitgewerkt en aangeboden worden door CIMIC vzw.

Op woensdag 11 december (18.30u) komt deze werkgroep opnieuw samen. De bedoeling is dat er concreet wordt gepland om het zingevingpakket van start te laten gaan in het najaar 2020. Wie hiervoor belangstelling heeft, kan zich melden bij Marc Colpaert of via reactie@cimic-npo.org

De redactievergadering i.v.m. de nieuwsbrief vindt plaats op dinsdag 17 december (15u) in Belgradehuis. Wie wil meedenken en meewerken is hartelijk welkom!

De volgende trefdag m.b.t. de opvolging en de verdere dynamiek van CIMIC vzw vindt plaats op zaterdag 1 februari 2020 (van 13.30 tot 16.30u) in het Belgradehuis.

Wie het volledige verslag van de bijeenkomst van 23 november 2019 wil lezen, kan het opvragen via reactie@cimic-npo.org

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline