Nieuwsbrief nr 8, december 2019

Redactioneel

Op zaterdag 23 november kwamen we met bestuur en alumni – sinds juni 2019 – voor de derde keer samen in het Belgradehuis. Het doel was de ideeën en de dromen van de vorige bijeenkomsten uit te diepen en vooral te concretiseren. Onder de kundige begeleiding van Terri Grootjans gingen drie werkgroepen aan de slag. Meer daarover vind je in het artikel Drie op een rij

In deze laatste nieuwsbrief van 2019 komt Magda Biesemans aan het woord. Ze vertelt over haar betrokkenheid bij de gevangenen van Leuven Centraal en over haar liefde voor Iran.

In Veldwerk beschrijft Liana Tolonge Tshatshi haar ervaring als ‘vreemde’ te worden benaderd vanwege haar donkere huid.

Tot slot schrijft Marc van Tente een recensie over het boek Soefisme, een kennismaking’. Geen gemakkelijk boek, maar een fijn kerstcadeau voor moslims en niet-moslims die meer willen weten over de diepste bronnen van de islam.

We schrijden nu langzaam naar 2020 en we zullen jullie aandacht, betrokkenheid, solidariteit en sympathie broodnodig hebben om de kleine wereld rondom ons en de grote wereld veraf een beetje meer harmonisch te maken.

CIMIC vzw wenst alle lezers en medewerkers een fijne overgang naar 2020 en de nodige verstilling om weer op krachten te komen.

Namens de werkgroepen en de redactie,

Marc Colpaert
Helga Schepers
Guido Minne
Luc Vankrunkelsven
Jan Van Criekinge
Pascal Blancquaert
Tina Van Hoye

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline