Webinar over dekolonisering met Nadia Nsayi

Op 23 januari 2021 organiseert CIMIC vzw een webinar over beeldvorming en dekolonisering met Nadia Nsayi en Jan Van Criekinge.

Nadia Nsayi (foto: Broederlijk Delen)

De werkgroep Zingeving CIMIC vzw gaat van start met een reeks webinars rond het thema ‘dekolonisering’. We steken van wal op 23 januari 2021 met Nadia Nsayi, Jan Van Criekinge is moderator.

Het wordt een reflectie over hoe de beeldvorming uit de koloniale tijd (en lang daarna) vandaag nog altijd zijn sporen nalaat in de manier waarop ‘wij, Europeanen’ naar Afrikanen kijken.

Dit webinar past in het kader van een museumbezoek, in maart 2021, van de tentoonstelling ‘100X Congo’ in het MAS in Antwerpen. Meer info en inschrijving voor dit begeleide museumbezoek lees je in de volgende nieuwsbrief.

Over de tentoonstelling in het MAS: https://www.mas.be/nl/100xCongo
https://www.mas.be/nl/activiteit/walk-talk-met-nadia-nsayi

Inschrijven: stuur je verzoek via dit inschrijvingsformulier ; dan krijg je tijdig een uitnodiging in je mailbox voor dit webinar.

Nadia Nsayi is politicologe en gespecialiseerd in Congo. Ze was bijna tien jaar beleidsmedewerker bij de ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delen en de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 werkt Nadia als curator Beeldvorming bij het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen waar ze co-curator is van de tentoonstelling ‘100 X Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’. In mei 2020 verscheen haar eerste boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ (EPO).

Jan Van Criekinge studeerde geschiedenis met specialisatie Afrikaanse geschiedenis en ontwikkelingssamenwerking. Als journalist en eindredacteur was hij jarenlang verbonden aan het maandblad ‘De Wereld Morgen’ (NCOS/11.11.11) en de online nieuwswebsite ‘DeWereldMorgen.be’. Als freelancer maakte hij reportages in diverse Afrikaanse landen. Sinds 2010 was hij gastdocent voor de regionale focus ‘Afrika’ bij de CIMIC-opleiding aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept