Dekolonisering. Een webinar met Nadia Nsayi

Op 23 januari 2021 organiseert CIMIC vzw een eerste interactieve webinar over beeldvorming en dekolonisering met Nadia Nsayi en Jan Van Criekinge. We starten om 10u.

Nadia Nsayi (foto: Broederlijk Delen)

Hoe kijken ‘wij, Europeanen’ naar Afrikanen? Onze beeldvorming is heel erg gekleurd door ons verleden als koloniale macht. Nadia Nsayi verwoordt haar visie over het thema ‘dekolonisering’. Afrika-specialist Jan Van Criekinge modereert.

Dit webinar koppelen we aan een museumbezoek. De tentoonstelling ‘100X Congo’ in het MAS in Antwerpen werd door Nadia Nsayi samengesteld. In maart 2021 (een precieze datum geven we je later door) leidt ze ons door de tentoonstelling.  

Dit webinar is gratis, maar inschrijven is verplicht. Hiervoor hebben we een formulier aangemaakt. Zo kunnen we je ook tijdig verwittigen van het museumbezoek.

Wie is Nadia Nsayi?

Wie is Jan Van Criekinge?

Je vindt alle informatie over de tentoonstelling 100x Congo op https://www.mas.be/nl/100xCongo

Een initiatief van de werkgroep Zingeving van de CIMIC vzw.

 

 

 

Nadia Nsayi is politicologe en gespecialiseerd in Congo. Ze was bijna tien jaar beleidsmedewerker bij de ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delen en de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 werkt Nadia als curator Beeldvorming bij het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen waar ze co-curator is van de tentoonstelling ‘100 X Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’. In mei 2020 verscheen haar eerste boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ (EPO).

Jan Van Criekinge studeerde geschiedenis met specialisatie Afrikaanse geschiedenis en ontwikkelingssamenwerking. Als journalist en eindredacteur was hij jarenlang verbonden aan het maandblad ‘De Wereld Morgen’ (NCOS/11.11.11) en de online nieuwswebsite ‘DeWereldMorgen.be’. Als freelancer maakte hij reportages in diverse Afrikaanse landen. Sinds 2010 was hij gastdocent voor de regionale focus ‘Afrika’ bij de CIMIC-opleiding aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline