Een wereld van verdoken slavernij

Verhalen uit Brazilië en België 


Wereldwijd leven naar schatting ruim 40 miljoen tot slaaf gemaakte mensen. Zij zijn slachtoffers van mensenhandel, gedwongen arbeid of seksuele uitbuiting. In België gaat het over ongeveer 1.500 personen. CIMICvzw zoemt dieper in op dit thema met getuigenissen uit België en Brazilië. Luc Vankrunkelsven, norbertijn, Braziliëkenner en auteur van een boek over dit onderwerp, gaat in gesprek met Jan Knockaert, coördinator van Fairwork België.

Luc publiceerde een jaar geleden het boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’. Hierin maakt hij een vlijmscherpe analyse van de steeds toenemende uitbuiting in Brazilië. Maar hij is ook hoopvol over de toename van duurzame landbouwpraktijken en de strijd voor nieuwe allianties.

Ook in België zijn er nog duizenden mensen die in zeer slechte arbeidsomstandigheden moeten werken. We spreken hier niet meer over ‘slavernij’, maar de werksituatie van werknemers zonder wettige verblijfsvergunning, is vaak mensonwaardig.

Fairwork Belgium wil dat deze mensen niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk aanspraak kunnen maken op hun rechten. Uitbuiting mag geen plaats hebben in onze welvaartsmaatschappij. Daarin vinden Luc Vankrunkelsven en Jan Knockaert elkaar ongetwijfeld.

Symbolisch vindt deze avond plaats in de Begijnhofkerk van Brussel, waar deze zomer tientallen mensen zonder wettige verblijfsvergunning de kerk bezetten. De meesten werkten al jaren in België, in moeilijke omstandigheden, zonder dat iemand oog voor hen had. 

WANNEER?

Woensdag 13 oktober 2021, van 19.00 tot 21.15 uur

WAAR?

House of Compassion, Begijnhofkerk, Begijnhof 7, 1000 Brussel

PRIJS   8 euro

INSCHRIJVING & BETALING

Reserveer je plekje. Laat ons weten dat je erbij wil zijn en koop je ticket online. Zo kunnen we je ook verwittigen bij onverwachte veranderingen in het programma. Je inschrijving is pas definitief na betaling. Je komt automatisch op onze betaalpagina terecht na het invullen van het formulier. De avond zelf kan je enkel binnen als er nog vrije plaatsen zijn.


Boekvoorstelling Een wereld van verdoken slavernij_Mechelen_28okt2021

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept