(geannuleerd) Mechelen: de verstrengeling van stad en plattelandsproductie doorheen de tijd

In oude schoolboeken staat de streek rond Mechelen geboekstaafd als de groentestreek van ons land. Mechelen is ook een oude stad waar veel plaatsnamen verwijzen naar de vroegere verstrengeling tussen de stad en het omliggende platteland.

Kortom een uitgelezen plaats om na te denken over de band tussen het platteland dat produceerde en de stad die verwerkte en verteerde.

Tijdens de wandelvoordracht hebben we niet alleen oog voor het nabije en het verre verleden, maar denken we ook na over de recente evoluties. We overstijgen zelfs het lokale en kleuren de slogan ‘Denk globaal, wees lokaal’ inhoudelijk in.

Bovendien hebben we ook oog voor hoe industriële belangen steeds primeerden op landbouwbelangen.

Datum: 1 mei 2023 om 14 uur : GEANNULEERD !

Vertrekpunt: aan het voorlopige station (containers) op het Stationsplein van Mechelen

Duur: 150 minuten

Gids: Gidsen van Omgevingsfilosofie vzw

Na de rondleiding voorzien we de mogelijkheid om na te praten in een drankgelegenheid.

Groenteconserven van de Mechelse vestiging van Marie Thumas, Le Soleil, op een beurs in Leipzig in september 1954 (foto: Deutsche Fotothek - Lebensmittelkonserven der belgischen Sektion auf der Leipziger Herbstmesse 1954).
Groenteconserven van de Mechelse vestiging van Marie Thumas, Le Soleil, op een beurs in Leipzig in september 1954 (foto: Deutsche Fotothek – Lebensmittelkonserven der belgischen Sektion auf der Leipziger Herbstmesse 1954).

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse. View more
Accept
Decline