Boerendebat op zondag 30 april, Abdij Averbode

Welkom op het Boerendebat van zondag 30 april 2023 in Averbode.

Eind januari verscheen ‘Tot de bodem‘, een boek over de perikelen en de toekomst van de landbouw in Vlaanderen. Wie we toen amper hoorden waren de boeren zelf.

Daarom nodigen de ‘Grootouders voor het Klimaat’ boeren uit de regio uit voor een debat over stikstof, distributie, onbetaalbare gronden en inkomensonzekerheid. Het barre leven van de boer dus. Maar ook over hún visie op een betere en duurzame toekomst voor de landbouw met de boer als centrale figuur in de voedselketen.

We kiezen voor een debat mét de boer en niet boven de boer zijn of haar hoofd. Een debat over de toekomst van landbouw en concrete boerenbedrijven: CSA, kippenhouderij, akkerbouw, groententeelt, fruitteelt. Een debat ‘tot de bodem’, kortom.

Programma:

10 u: Verwelkoming en korte toelichting door Kurt Sannen, Myriam Dumortier en Bavo Verwimp

11 u: Debat o.l.v. Karel Arnaut

12 u: Mogelijkheid om samen verder te praten in Abdijcafé ‘het Moment’.

Bij inschrijving ontvang je de pdf van het boek ‘Tot de bodem’ van KU Leuven en Denktank Minerva. Aan dit boek vol nieuwe inzichten schreven ook boeren mee. Enkele auteurs nemen deel aan het debatmoment. Je kan hen dus vragen stellen.

Wees erbij! Zondag 30 april, van 10 tot 12 uur, in de abdij van Averbode!

Abdij van Averbode
Abdijstraat 1, 3271 Averbode

De toegang is gratis. Om praktische redenen vragen we je wel om in te schrijven via deze link: https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/events/boerendebat-tot-de-bodem-abdij-averbode-zo-30-april-10u-12u/


Lees verder (inhoud maart 2023)


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept