AANKONDIGINGEN

Dit najaar organiseert CIMICvzw drie activiteiten. Zet ze alvast in jouw agenda. Informatie over de inschrijvingsmodaliteiten volgt in de loop van augustus en september.


Op woensdag 13 oktober is er een reflectie over Verdoken ‘slavernij’ in België en Brazilië tussen Luc Vankrunkelsven en Jan Knockaert. Luc is Braziliëkenner die in zijn publicaties een vlijmscherpe analyse maakt van de Braziliaanse samenleving. Jan is coördinator van Fairwork Belgium, een organisatie die de werksituatie van mensen met een precair verblijfsrecht wil verbeteren. Coördinatie: Lieve Adam.

Van 19.00 tot 21.00 uur in Brussel (exacte locatie maken we later bekend)


Een weekend in de abdij van Chevetogne is gepland voor 22-24 oktober. Het thema draagkracht wordt belicht door monnik Cyrille Vael, Luc Vankrunkelsven en Wouter Colpaert. Een onvergetelijke ervaring voor wie zich de zingevingsweekends van de opleiding herinnert. Maximum 25 personen. Coördinatie Lieve Adam.


Op zaterdag 20 november organiseert CIMICvzw in samenwerking met SPES en uitgever Milinda een congres over de 13de-eeuwse mysticus Ibn al-‘Arabi en zijn visie op ‘Heilige Verbeelding’. Het wordt een boeiende dag met gerenommeerde sprekers die het betekenis van Ibn al-‘Arabi toen en vandaag belichten.

Ibn al-‘Arabi op een paard met twee studenten, zoals afgebeeld op een 16de-eeuwse Perzische miniatuur bewaard in de Bodleian Library, Oxford.

Essentieel voor hem is het bestaan van de verbeelding, omdat de zuivere ratio niet de enige wegwijzer kan zijn om de werkelijkheid te begrijpen en gestalte te geven aan het samen-leven-én-sterven.

Van 9.30 tot 16.00 uur in het H. Hartinstituut in Heverlee, gevolgd door een receptie.


We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept