Vredesconcert op zondag 3 april in Antwerpen: Minderbroeders Kapucijnen en Pax Christi Vlaanderen slaan handen in elkaar

Te midden van een bar internationaal klimaat en het conflict in Oekraïne, willen wij als christenen de weg van de vrede blijven bewandelen. Die oproep maken de Minderbroeders Kapucijnen en Pax Christi Vlaanderen graag tastbaar met de organisatie van twee warme vredesconcerten op zondag 3 april 2022 in de Kapucijnenkerk aan de Ossenmarkt 14 in Antwerpen.

Ze krijgen daarbij de steun van zangeres Ingeborg, jongerenkoor Fioretti uit Brugge en gitarist Tom Van de Venne. Muziek als dynamische leidraad en oproep voor vrede in de wereld, vormt de rode draad van deze muzikale happening voor jong en oud.

Het concert schotelt je een fijne selectie liederen voor, maar nodigt je ook actief uit om mee te zingen. Samen zingen verbindt immers. Ook jouw stem is daarbij belangrijk en draagt zo concreet bij aan het vredeswerk.

Op zoveel plaatsen in de wereld, maar vooral door de huidige oorlog tussen Oekraïne en Rusland willen wij niet alleen oproepen tot vrede, maar ook vredesprojecten blijven steunen.

KaVIS en Pax Christi zijn al sinds het uitbreken van de oorlog aan de oostgrenzen van Oekraïne betrokken bij projecten van humanitaire hulp, verzoening en psychologische bijstand.

Gitarist Tom Van de Venne
Gitarist Tom Van de Venne (foto: KaVIS).

Heel in het bijzonder steunen ze een project voor alleenstaande moeders en weeskinderen in het conflict en (oorlogs)gebied alsook een dialoogproject waarbij Russen en Oekraïners langs beide zijden van de grens worden betrokken. De opbrengst van het vredesconcert gaat integraal naar deze vredesprojecten.

Praktisch:

Datum en locatie: zondag 3 april 2022 in de Kapucijnenkerk aan de Ossenmarkt 14 in Antwerpen.

Je kan kiezen voor het namiddagconcert om 14.30 uur of het avondconcert om 19 uur. Geef dit duidelijk aan bij je bestelling.

Tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via: https://forms.gle/mfWtPjBM5WdsUbaAA

Je kan ook een e-mail sturen naar vredesconcert@kavisolidariteit.org of telefonisch contact opnemen met Luc Vansina (0496 74 17 16) of Hilde Neutens (050 31 87 56). Je ticket wordt bezorgd na overschrijving van 20 euro op BE33 7430 8587 7346.

Kan je er niet bijzijn, maar wil je het project toch steunen? Giften zijn welkom op hetzelfde rekeningnummer met vermelding ‘steun vredesproject Oekraïne’.

Perscontacten:

Luc Vansina luc.vansina@kavisolidariteit.org

Pax Christi Vlaanderen – Annemie Gielen annemarie.gielen@paxchristi.be


Lees verder (naar inhoud maart 2022)


FacebookWhatsApp

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept