75 inspirerende plaatsen in Brussel

‘75 inspirerende plaatsen in Brussel’ is de titel van een nieuw boek dat bol staat van hoop voor Brussel, van de hand van 75 Brusselaars.

Tochten van hoop is al jaren een begrip in Brussel en Antwerpen. Eind november gaf dezelfde ‘Tochten’ een bijzonder boek uit: 75 mensen werden aangezocht om over hun dierbare plek in Brussel te schrijven. Een waar CIMIC-boek zou je kunnen zeggen.

boek= 75x Brussel

Brussel is een multiculturele smeltkroes en dat wordt dan ook weerspiegeld in dit unieke werk. Brussel bruist, niet alleen omdat de bevolking zo jong is, maar ook omdat er zoveel sociale projecten zijn.

Van de Bijstandskerk, over het House of Compassion, Het Huizeke in de Marollen, Parckfarm, D’Broej – Centrum West, Molenbeek, etc. Maar ook plekken als het Klein Kasteeltje, Oxfam Wereldwinkel-Magasin du Monde in de Anspachlaan, de basiliek van Koekelberg, een boeddhistische tempel, het Rood Klooster in Oudergem, de Stalingradlaan, de Matongéwijk, de Zinnekes en nog zoveel meer.

Van figuren als Herman Van Rompuy, over Rudy Raes, Johan Leman, Aline Nyirahumure tot en met vluchtelingen komen aan het woord.

Een inleidende ‘les’ over de geschiedenis van meer dan duizend jaar Brussel brengt ons bij de wortels van deze op een na meest multiculturele stad ter wereld.

Het boek is te verkrijgen bij ‘Tochten van Hoop’ (info@tochtenvanhoop.eu) zelf of bij uitgeverij Halewijn. Een deel van de opbrengst gaat naar TADA (ToekomstATELIERdel’Avenir).

Luc Vankrunkelsven

75 inspirerende plaatsen in Brussel, Halewijn, 2021, 360 p. (met 75 foto’s van de besproken inspirerende plaatsen), ISBN 978-90-8528-627-1

Zie de aankondiging in een BRUZZ-video: https://www.bruzz.be/videoreeks/vrijdag-22-oktober-2021/video-boek-over-75-plaatsen-van-hoop

Dit vind je misschien ook leuk...

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept