Nieuwsbrief nr 20 – Februari 2021

INHOUD


Redactioneel


BOEKRECENSIE

Over ‘Revolusi. Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld’ van David Van Reybrouck

Weinig mensen in Nederland zullen niet hebben meegekregen dat David Van Reybrouck een boek over de dekolonisatie van Indonesië heeft geschreven. Overal werd zijn boek ‘Revolusi’ – Revolutie dus, maar dan in Indonesisch –…

 

NIEUWS

De link tussen de mode-industrie en het boerenprotest in New Delhi

In vorige nieuwsbrieven werd uitgelegd hoe de nieuwe Indiase landbouwwetten de grootste opstand sinds de onafhankelijkheid (1947) hebben ontketend. De wetten hebben betrekking op de manier waarop gewassen zullen worden verbouwd, geprijsd, verkocht en…

 

VELDWERK

Breng de solidariteit terug!

Ik neem jullie even mee naar vrijdag 30 oktober. Voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs begint hun welverdiende herfstvakantie, studenten uit het hoger onderwijs zitten op dat moment in de helft van…

 

ARCHIEF

Libië, tien jaar later: nog altijd leven in totale chaos en wetteloosheid

Sommige verjaardagen krijgen veel aandacht, andere worden liefst snel vergeten omdat ze herinneren aan feiten waarmee we liever niet meer worden geconfronteerd. Neem nu de dramatische situatie in Libië. En de verpletterende verantwoordelijkheid van…

 

NIEUWS

Kan Joe Biden eindelijk de Verenigde Staten verzoenen met het internationale strafrecht?

Door te verklaren dat een van zijn eerste beleidsdaden als president van de Verenigde Staten het opnieuw toetreden tot de klimaatovereenkomst van Parijs zou zijn, zette president Joe Biden meteen de richting uit voor…

 

VELDWERK

Fictiereeks: ‘De Shaq’ wat is dat?

Op maandag 25 januari verscheen de eerste aflevering van de VRT-fictiereeks ‘De Shaq’. ‘De Shaq’ gaat over een jongeman, genaamd Shaq, die fitnesstrainingen geeft aan mensen. Op een dag wordt hij gebeld door zijn…

 

BOEKRECENSIE

De goede voorouder: langetermijndenken voor een kortetermijnwereld

Roman Krznaric is een historisch filosoof. ‘De goede voorouder’ richt onze blik naar een wereld over de grenzen van generaties heen. Wij, vandaag, kijken hoe de verwezenlijkingen van onze voorouders al dan niet rekening…

 

BOEKRECENSIE

Frank Tallis: “Leven. Wat de grootste psychologen ons vertellen over geluk, onbehagen en zingeving”

In Vlaanderen behoor ik tot de eerste lichting klinisch psychologen, op basis van een toenmalige opleiding die echt niet veel voorstelde. Dat vormde geen beletsel om een maand na mijn afstuderen (!) als psychotherapeut…
 

AANKONDIGINGEN

Enkele aankondigingen

Belmundo
Averbode
KifKif-podcast
Solidariteitsoproep

.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept